Home

Nieuws

De vereniging

Activiteiten

Wedstrijden

Foto's

Tips

Nieuws

Algemene ledenvergadering 2020-2021


[1] Brief van het bestuur over het stoppen van de bestuursleden; de tennisvereniging en een ijsbaan.

Het bestuur heeft een update geschreven naar aanleiding van de reacties en de recente ontwikkelingen.
Deze positieve ontwikkelingen zullen zo spoedig mogelijk met u gedeeld worden door de penningmeester.

[2] Jaaroverzicht 2020

Er is een presentatie gemaakt door de secretaris. Heel veel nieuws is er door COVID 19 niet te melden. Maar in onderstaande pdf staan toch nog een paar leuke weetjes.

 

 [3] Financiële status

Jaar 2019/2020 hebben we positief afgesloten en hebben geen aanspraak hoeven te maken op onze reserves.
De subsidie die wij als vereniging vanuit de gemeente ontvangen is helaas gehalveerd. 
Wilt u inzage in de cijfers is dit mogelijk.

Graag dit even aangeven per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Groeten van het bestuur.

Theo Vesseur

 

De ijsvereniging gaat door !

Het bestuur heeft u ingelicht over het bestuur en de ontwikkelingen omtrent de ijsbaan op de tennisbanen.
Dit nieuws was schokkend en is niet bij iedereen terecht gekomen.

Ik kan u nu al meegeven dat wij een nieuwe voorzitter en penningmeester hebben voor de vereniging.
Zij zullen per 30 juni de dagelijkse leiding overnemen en worden nu al ingewerkt.

De nieuwe voorzitter wordt Barry Spaargaren en de nieuwe penningmeester Jessica Noordam.
Verder zijn wij nog in gesprek met een kandidaat die mogelijk een cruciale functie gaat vervullen binnen de vereniging.
Laten we nu niet op de feiten vooruit lopen en afwachten hoe zich dat ontwikkelt.

Met betrekking tot de tennisbanen heeft de meerderheid aangegeven hierin niet te willen investeren, maar wel een
alternatief zou willen zien. Wij hebben de tennisvereniging dan ook op de hoogte gebracht dat zij vrij spel hebben om de banen te vernieuwen.
Zolang er een stappen worden ondernomen kan de ijsvereniging gebruik blijven maken van de tennisbanen.

De ijsvereniging is in gesprek met Bouw van Wijk om samen een ijsbaan te realiseren op het parkeerterrein naast de haven.
Wij zullen in gesprek gaan met de buren, Rijkswaterstaat en andere mensen die een perceel hebben in de nabijheid van de locatie.

Er wordt een update rondgestuurd over de laatste ontwikkelingen over het bestuur en de positieve ontwikkelingen bij het jeugdschaatsen (zomer en winteractiviteiten).

Als voorzitter ben ik blij en opgelucht dat de ijsvereniging kan blijven bestaan in zijn huidige vorm.

 Theo Vesseur

 

12 februari 2012 - update landijsbaan

Tot onze grote spijt hebben we gisterenavond moeten constateren dat de reeds gemaakte ijsvloer van onvoldoende kwaliteit was om het verder op te bouwen tot een mooie schaatsbaan. De zon die gisteren zo prachtig scheen, is voor ons helaas funest gebleken. Het gravel is uiteraard donker en toen de zon hier te lang op scheen, liet de reeds gemaakte ijslaag los. Dit zorgde er helaas voor dat het geen zin had om de vloer verder te begieten en het verder op te bouwen. 

We hadden zo gehoopt eindelijk weer een leuke ijsbaan in ons dorp aan te kunnen bieden. We hebben er dan ook met man en macht aan gewerkt om het voor elkaar te krijgen. Dan is het extra teleurstellend dat het ons niet mee heeft gezeten. 

We danken al onze vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme! 

 

 

11 februari 2021 - Update landijsbaan

Nog meer goed nieuws: na overleg met de gemeente is het nu toch toegestaan om ouders met kinderen te laten schaatsen op de tijdslots bestemd voor kinderen, zodat met name kleine kinderen aan de hand van ouders kunnen schaatsen. De voorwaarde is dat ouders zelf ook schaatsen aan hebben. Er dient voor elk gezinslid apart opgegeven te worden via het formulier. De formulieren komen online zodra we groen licht hebben van de ijsmeester dat de baan open mag. We hopen dat dit morgen het geval is. 

Vanmorgen waren onze vrijwilligers al om 5.30 uur druk bezig om de tennisbaan nat te spuiten. Laagje voor laagje wordt er zo een ijsvloer gebouwd. Noeste arbeid, maar superleuk dat we op deze manier kunnen uitkijken naar veel ijsplezier!! 

10 februari 2021 - update over de landijsbaan

Vandaag is de ijsbaan sneeuwvrij gemaakt. Een flinke klus, want al het sneeuw diende van de baan afgeschept te worden, waarna het met kruiwagens werd afgevoerd. Zoals je op de foto's kunt zien, is er nu voldoende ruimte vrijgemaakt om leuk te kunnen schaatsen. Morgenochtend om 05.30 uur (!) starten de vrijwilligers met het natspuiten van de baan. Met de vorst die we nu in het vooruitzicht hebben, zou het zomaar eens kunnen zijn dat we morgenmiddag of avond al open kunnen. Nu allemaal duimen dat alles meezit! We houden jullie op de hoogte via deze site. 

Let op: vanwege het Corona protocol zijn we genoodzaakt te werken met tijdslots en er dient vooraf online ingeschreven te worden via een formulier op de site. De baan is alleen toegankelijk voor leden. Ben je nog geen lid, meld je dan nog even snel hier aan.

Zodra we weten dat de baan open kan, verschijnt op deze pagina de link naar het inschrijfformulier. 

 

9 februari 2021 - Update over de landijsbaan

Goed nieuws! De gemeente Kaag & Braassem heeft vandaag het opgestelde Corona protocol goedgekeurd. Dit betekent dat we toestemming hebben om open te gaan als de ijsvloer geschikt is. 

Op dit moment doen vrijwilligers er alles aan om een mooie ijsvloer te maken. Nu is het nog wachten op groen licht van onze ijsmeester. Inspectie vanmorgen leerde dat de ene helft er goed uit ziet, zonder sneeuw en hard. De andere kant was bedekt met sneeuw en heeft nog aandacht nodig. Zodra er weer nieuws is, dan melden we het hier! 

 

7 februari 2021 - Update over de landijsbaan

Vandaag is het winterse weer volop begonnen. Ondanks de kou, zagen we al op veel plekken in het dorp veel kinderen plezier maken. Sleetje rijden, sneeuwpoppen maken en uiteraard sneeuwballen gooien. Hoe leuk zou het zijn als we dit jaar ook de schaatsen kunnen onderbinden op de landijsbaan?

We zijn ontzettend blij met deze periode van vorst. En we doen er op dit moment dan ook alles aan om te zorgen dat we de komende periode bij de tennisvereniging de landijsbaan kunnen openstellen.

Dit jaar zullen we rekening moeten houden met maatregelen rondom Covid-19.  Vooruitlopend op de openstelling van de landijsbaan, hierbij alvast wat eerste informatie

 • Toegang is mogelijk voor leden van de IJsvereniging. Op deze manier hoeft er ter plekke geen toegangsgeld te worden afgerekend. Nog geen lid? Meld je dan hier aan. 
 • Op de site staat altijd actuele informatie. Op de homepage wordt vermeld of de landijsbaan open is of dat het wegens onderhoud / ijskwaliteit of weersomstandigheden gesloten is.
 • Er kan geschaatst worden in diverse tijdslots.
 • Tijdslot op werkdagen:
  • Jeugd t/m 12 jaar: 16.00 – 17.45 uur
  • 13 jaar en ouder (incl. volwassenen): 18.15 – 20.15 uur
 • Tijdslot in het weekend:
  • Jeugd t/m 12 jaar: 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30 en 16.00 – 17.30 uur
  • 13 jaar en ouder (incl. volwassenen): 14.00 – 15.30 en 18.00 – 19.45 uur
 • Voor elk tijdslot is er een apart aanmeldformulier op de website. Deze formulieren worden geactiveerd zodra duidelijk is wanneer de landijsbaan gereed is. Vol = vol. Bij de ingang van de ijsbaan controleren vrijwilligers de personen die zich hebben ingeschreven aan de hand van de lijst. 
 • Bij aankomst en vertrek bij de ijsbaan dient er een mondkapje gedragen te worden. Tijdens het sporten mag deze af.
 • Bij de entree wordt een gezondheidscheck uitgevoerd
 • Ouders zetten hun kind(eren) af en mogen helaas niet mee de baan op. Zorg dat je bereikbaar bent op het nummer dat bij inschrijving is opgegeven. Hierop wordt gebeld als het kind eerder opgehaald wil worden. Vrijwilligers assisteren indien nodig met het onderbinden van schaatsen en het strikken van veters.
 • Publiek is niet toegestaan. 
 • Er zijn geen toiletten en kleedkamers aanwezig. Ook is er geen koek en zopie gelegenheid.
 • Vertegenwoordigers van de IJsvereniging houden toezicht op de locatie en zijn bevoegd om toegang te verlenen of juist te ontzeggen.
 • Je wordt verzocht om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar de ijsbaan te komen. Er is voldoende gelegenheid om fietsen te parkeren.

7 februari 2021 - Gezien de huidige ontwikkelingen is de club bezig.

Wij maken nu (7/2) een plan voor een vergunning en zullen toch proberen om een ijsvloer te realiseren.
Ook houden we rekening met de mogelijkheid om op de wijde AA een baan te realiseren.

Hou de site in de gate voor meer INFO!!

Mvgr
Namens het bestuur
Theo Vesseur

 

4 februari 2021 - Géén IJs op de tennisbanen.

Beste leden,

Wij hebben met het bestuur en onze ijsmeester Jan gekeken naar de mogelijkheden om
op korte termijn een ijsbaan te creëren, want er komt voldoende vorst.

Helaas hebben wij het besluit moeten nemen om geen ijsbaan te realiseren.

Waarom?

Ten eerste maken wij de baan s ’nachts klaar met de nodige vrijwilligers. In verband met de avondklok is er geen ruimte.

Ten tweede moet er een gedegen plan worden voorgelegd aan de gemeente hoe wij ons aan de Corona regels gaan houden en dit moet ook goedgekeurd worden.

Ten derde is de ondergrond nu te zacht en zakt het water weg.

Ten vierde verwachten we ook 20-40 cm sneeuw

Daarnaast kunnen we de baan op zijn vroegst dinsdag hebben liggen en zouden we dinsdagavond tot donderdagavond kunnen schaatsen. U begrijpt dat er geen voorzieningen zijn zoals koek en zoepie, toiletten e.d.  Openingstijden zijn dan van 16:00 uur tot 20:30, S ’avonds om 20:30 uur zou iedereen alweer van de baan moeten zijn vanwege de avondklok.

Ook mogen er maar een gering aantal mensen op de baan. Circa 15 gezien de oppervlakte en 1 persoon per 35 m2. Jeugd tot 12 jaar zou wel kunnen, maar dan zonder ouders en ook een beperkte groep.

Het lijkt mij duidelijk waarom wij besluiten om geen ijsbaan te creëren.

 

Met vriendelijke groet

Het Bestuur van de ijsvereniging