Home

Nieuws

De vereniging

Activiteiten

Wedstrijden

Foto's

Tips

Nieuws

 

IJsvereniging Woubrugge reikt gemeentebokaal uit tijdens skeelerclinic

 

Op dinsdag 18 april organiseerde IJsvereniging Woubrugge een skeelerclinic in het kader van de Kaag en Braassem sportweek. Maar liefst 47 enthousiaste skeeleraars kwamen op dit evenement af. Dit keer zelfs een aantal volwassenen die de fijne kneepjes van het inlineskaten wilden leren.

Gemeentebokaal voor Chloé Hoogendoorn
Voordat de clinic van start ging werd de Gemeentebokaal uitgereikt aan Chloé Hoogendoorn. Dit is een bokaal die uitgereikt wordt aan schaatsers met bijzondere prestaties binnen de gemeente Kaag en Braassem. In het verleden mochten o.a. toppers als Kai Verbij en Margot Boer de beker in ontvangst nemen.

Chloé ontving de beker voor haar goede prestaties van het afgelopen schaatsseizoen. Ze werd Zuid-Hollands kampioen op de Langebaan, Zuid-Hollands kampioen Marathon en 2e op het Nederlands Kampioenschap Marathon op haar thuisbaan De Uithof in Den Haag. Verder maakt ze deel uit van de RTC selectie inlineskaten. Vanuit die discipline neemt ze op dit moment deel aan de landelijke competitie.

PR Bokaal
Daarnaast kreeg Chloé ook nog de PR bokaal. Van alle schaatsers van de IJsverenigingen Woubrugge en Hoogmade reed ze het afgelopen seizoen de meeste PR's. Maar liefst 19 keer behaalde ze een record van de in totaal 30 starts die ze dit seizoen maakte.
Alle deelnemers van de clinic keken vol bewondering toe. Chloé is immers ook eens zo begonnen samen met enthousiaste schaatsmaatjes bij de vereniging. Een mooi voorbeeld dat plezier in het gezamenlijk sporten kan leiden tot succes.

Veel pret tijdens clinic
De grote belangstelling voor de skeelerclinic was mede te danken aan het mooie weer. Sponsor Nolina stelde weer haar terrein ter beschikking, waardoor er een prachtig parcours uitgezet kon worden.

Dankbaar werd gebruik gemaakt van de mogelijkheid om skeelers en beschermingsmateriaal te lenen uit de nieuwe skeelerkar. Deze mooie kar werd onlangs samen met andere ijsverenigingen uit de regio aangeschaft om er gezamenlijk profijt van te hebben en zo de skeelersport te promoten.
Met behulp van een bruggetje, een huisje, diverse pilonnen en balken ontstond er een leuke slalom, waar de kinderen enthousiast aan meededen. Voordat ze dit konden doen, werd er flink geoefend met basisvaardigheden, zoals remmen, starten en recht op de skates staan.
Na veel pret kreeg iedereen wat lekkers. Daarna was er een leuke loterij met voor iedereen prijs. Er zijn weer vele kinderen enthousiast gemaakt voor het inlineskaten!

Zomertrainingen
Het inlineskaten maakt deel uit het programma dat IJsvereniging in de zomer aanbiedt. Daarnaast zijn er fiets- en de conditietrainingen. Alle trainingen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers, waardoor de kosten erg laag gehouden kunnen worden. Interesse? Kijk op deze pagina voor meer informatie.