Home

Nieuws

De vereniging

Activiteiten

Wedstrijden

Foto's

Tips

Kleding

Kleding (Deze pagina moet nog worden vernieuwd ivm nieuw logo en nieuwe prijzen.)

Dankzij sponsoring door Nolina uit Woubrugge schaatsen wij in mooie jacks en schaatspakken. Voor de zomer zijn er shirts en inline skatepakken. Daarnaast heeft Baak Autocenter, dealer van Hyundai uit Alphen aan den Rijn, een praktische rugtas ter beschikking gesteld. Voor de kinderen die op de IJsbaan in Leiden rijden zijn er helmen.

 

 • Alle kleding dient aangeschaft te worden. Door de sponsoring kan dit voor een aantrekkelijk tarief.  Bestellen kan via dit formulier. 
 • Startende jeugdschaatsers kunnen gedurende 2 jaar het jack in bruikleen krijgen. Voor het onderhoud hiervan brengen we per seizoen € 5,- in rekening. 
 • De rugtas wordt gratis verstrekt zolang de voorraad strekt.
 • We beschikken over een kleine voorraad kleding. Mocht de voorraad niet toereikend zijn: 2 x per jaar zijn er bestelmomenten (mei/juni) en (december/januari). Bericht hierover volgt via facebook en de mail. 
 • We faciliteren als IJsvereniging voor onze leden een gratis online marktplaats voor allerlei spullen die gerelateerd zijn aan de activiteiten van de IJsvereniging. Denk aan schaatsen, skeelers, fietsen, slijptafels, schaatskleding, inline kleding etc.  

 

Type kleding

Maat

Prijs

Inline skatepak

0       XXS

0       XS

0       164

0       S

0      M

0      L

€  49,75

 

Schaatspak

0      140

0      152

0      S

0      M

0      L

0      XL

 

€  87,50

Fietsshirt

0      140

0      152

0      164

0      XS

0      S

0      M

0      L

0      XL

0      XXL

€ 34,75

Jack  

0      128

0      140

0      S

0      M

0      L

0      XL

0      XXL

€ 59,50

**

** Startende jeugdschaatsers die het jack alleen voor het schaatsen gebruiken, kunnen gedurende 2 jaar het jack in bruikleen krijgen voor € 5,- per seizoen.  

Voor het aanvragen van kleding klik hier.

Regels clubkleding

 • Tijdens wedstrijden is het verplicht om in kleding van de vereniging te verschijnen. Dit betreft het volgende:
 • Voor langebaan schaatsen een schaatspak ofwel een eigen salopet met het clubjasje erover heen.  
 • Voor inline skaten een inline skatepak. 
 • Tijdens trainingen is het verplicht het jack te dragen. Echter niet bij het inline skaten. Mag wel, maar hoeft dus niet. 
 • De kinderen krijgen de helm in bruikleen; het blijft eigendom van de ijsvereniging.
 • Voor leden van selecties geldt dat zij in kleding van de vereniging verschijnen op het moment dat ze deelnemen aan activiteiten van de vereniging.  

 
Wasvoorschift
In de kleding zit een wasvoorschrift. Je dient de kleding volgens dit voorschrift te onderhouden. Gebruik NOOIT WASVERZACHTER, dat maakt het materiaal kwetsbaar. Was kleding altijd binnenste buiten en stop er geen spullen bij met klittenband.
Zo nodig kan bij intensief gebruik een scheutje blanke azijn toegevoegd worden aan het wasmiddel.
 
Helm
Het dragen van een helm is op zowel de ijsbaan in Leiden als de ijsbaan in Den Haag (met ingang van het seizoen 2018/2019) verplicht.